Een E-Bike leasen.

Sinds 1 januari 2020 is het eenvoudiger om een e-bike zakelijk te leasen. De leasefiets heeft dezelfde voordelen als de leaseauto, maar is gezonder, groener en ook nog eens een stuk goedkoper!

Elke dag werken aan een fit en gezond leven.

Fietsen naar het werk heeft veel aantrekkelijke voordelen, voor werknemers én werkgevers.

Werkgevers ervaren minder parkeerdruk en leveren graag een bijdrage aan het milieu door minder autokilometers en minder uitlaatgassen. Werknemers zijn op hun beurt verlost van dagelijkse files en nog belangrijker: werken iedere dag aan een fit en gezond leven.

Elan Bikes helpt daarbij een handje. Hoe? Samen met bekende partners als Hellorider, de ANWB en Fietsflex krijgen we steeds meer werknemers op de (elektrische) fiets!

Hoe werkt het?

Uw werkgever kan de leasefiets op verschillende manieren aanbieden. Krijgt u uw e-bike via het werk? Dan betaalt u jaarlijks 7 procent bijtelling. Dit betekent dat u 7 procent van de waarde van de leasefiets bij uw inkomen optelt. Over dat bedrag betaalt u belasting. Uw voordeel kan oplopen tot 80 procent op de aanschafprijs van een e-bike.

In andere gevallen investeert u samen met uw werkgever in de aanschaf van de e-bike. Het leasebedrag wordt in dit geval gedeeltelijk betaald door uw werkgever. U betaalt zelf ook een deel van het leasebedrag plus 7 procent bijtelling. Uw voordeel kan oplopen tot 50 procent op de aanschafprijs van een e-bike..

E-bike opties voor werknemers.

Soms wil uw werkgever alleen de aanschaf van een e-bike faciliteren. Dan betaalt u als werknemer zowel het leasebedrag als 7 procent bijtelling. Uw voordeel kan in dit geval toch nog oplopen tot 40 procent op de aanschafprijs van een e-bike.

U kunt ook kiezen voor een renteloze lening bij uw werkgever en zo een e-bike kopen. De Belastingdienst verstrekt graag meer informatie over de ‘e-bike van de zaak’.

Onze tip: informeer naar het fietsbeleid van uw werkgever en maak kennis met ons uitgebreide assortiment e-bikes.

Fiets