Past fietslease bij u?

Past fietslease bij u?

De fiets is een van het meest gebruikte vervoersmiddel in ons land en u komt dagelijks tegen in het straatbeeld. Fietsen wordt echter nog aantrekkelijker en toegankelijker door de opkomst van fietsleaseprogramma’s. In de blog ‘’Past fietslease bij u?’’ komt u er achter wat fietslease precies inhoud en of het passend is voor u!

Wat is fietslease?

Fietslease werkt in feite hetzelfde als autolease: u betaalt maandelijks een bepaald bedrag waarvoor u een gloednieuwe fiets rijdt. In de essentie komt het sterk overeen met auto lease, maar dan wordt er een fiets geleaset in plaats van een auto. Door de verschillende regelgevingen en het veranderende klimaat wordt deze vorm van leasing steeds populairder en daarom ziet u ook dat steeds meer organisaties zich aanmelden voor het fietsplan. Het idee van fietslease is dat u een maandelijks bedrag betaald om van uw geleasete fiets gebruik te maken. Dit is vaak een voordelig bedrag, omdat er hier verschillende fiscale voordelen bij komen kijken. Daarnaast zijn veel organisaties al aangesloten bij het fietsplan en hierdoor betaald de werkgever een gedeelte mee. Het is dus altijd belangrijk dat u checkt of uw werkgever hieraan mee doet!

De voordelen van fietslease!

Fietslease biedt verschillende voordelen die voor zowel organisaties of individuen interessant kunnen zijn. Een aantal van deze voordelen zijn:

1. Milieuvriendelijk en duurzaam

Fietsen is een duurzame vorm van mobiliteit, omdat u op deze manier geen schadelijke gassen uitstoot die u met de auto wel zou uitstoten. Het klimaat is al jaren een belangrijk punt op de wereld en hierom is het ook belangrijk dat er iets wordt gedaan aan de CO2-uitstoot. Steeds meer mensen kiezen er dan ook bewust voor om wat vaker met de fiets te gaan en zodoende hun steentje bij te dragen. Fietslease helpt hierbij, omdat er op deze manier voordelig een elektrische fiets geleaset kan worden. Hierdoor wordt de drempel voor veel mensen lager om op de fiets naar het werk te komen of om dagelijkse boodschappen te doen op de fiets.

2. Fiscale voordelen

Een ander voordeel van fietslease is dat het financieel aantrekkelijk kan zijn voor u. Zo bespaart u veel geld door de auto niet te gebruiken, daarnaast hoeft u niet in een keer een groot bedrag uit te geven om een kwaliteitsfiets aan te schaffen. Het maandelijkse leasebedrag is vaak inclusief onderhoud, verzekering en pechhulp, wat zorgt voor financiële transparantie en voorspelbaarheid.

3. Interessant voor bedrijven

Ook voor bedrijven kan fietslease aantrekkelijk zijn. Zo stimuleert het de gezondheid en welzijn van werknemers en zorgt het voor een positief imago als duurzaam bedrijf. Doordat uw werknemers een gezondere levensstijl hebben, zal dit ook zorgen voor minder ziekteverzuim. Andere voordelen van fietsende werknemers zijn dat u minder parkeerproblemen zult hebben en dat fietsleasing budgetneutraal is voor werkgevers, dit wil zeggen dat kosten die aan het fietsplan zitten vaak 100% fiscaal aftrekbaar zijn.

4. Goed voor uw gezondheid

Fietsen is goed voor de gezondheid zoals u waarschijnlijk wel al weet. Door regelmatige lichaamsbeweging te krijgen zorgt u voor een goede gewichtsbeheersing, fitheid, spierversterking en een vermindering van stres. Door dagelijkse lichaamsbeweging gaat u een stuk fitter door het leven en daarnaast is het natuurlijk ook gewoon heel fijn om lekker buiten bezig te zijn!

Fietslease bij Elan Bikes!

Elan Bikes in Boxtel en Eindhoven was één van de 18 fietsenwinkels in Nederland die als eerste meedeed aan ANWB Fiets Lease. ANWB Fiets Lease maakt het mogelijk om dicht bij huis een nieuwe elektrische fiets voor een vast bedrag per maand uit te kiezen. Daarnaast kunt u via Oostendorp fietslease eenvoudig een leasefiets uitkiezen en komt u er achter welke fietsdealers hierbij zijn aangesloten. Bij Elan Bikes heeft u de mogelijkheid om een fiets te leasen en alles door ons te laten regelen. Ook wij zien de opkomst van fietslease en hieraan willen wij graag ons steentje bijdragen!

Wie samen met Elan Bikes kiest voor ANWB Fiets Lease, kan erop rekenen dat de e-bike netjes wordt onderhouden. Wie pech krijgt of te maken heeft met fietsdiefstal, kan rekenen op de vertrouwde service van de ANWB. In onze experience centers in Boxtel en Eindhoven staat altijd een e-bike die bij u past: voor werk, school of vrije tijd.

Wanneer u kiest voor ANWB Fiets Lease bij Elan Bikes ervaart u verschillende voordelen. Zo betaald u maandelijks een bedrag waardoor u geen hoge aanschafkosten heeft. Daarnaast is de e-bike altijd goed verzekerd bij diefstal of beschadiging. Daarnaast vallen alle reparaties en onderhoud onder het onderhoudscontract bij Elan Bikes, hierdoor heeft u geen extra kosten bij het onderhoud van uw fiets. Verder ontvangen deelnemers van ANWB Fiets Lease de betrouwbare Wegenwacht Fiets Service, 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Handig bij pech onderweg. Heeft u pech in het buitenland? Ook dan biedt de ANWB u hulp! Wie kiest voor ANWB Fiets Lease, sluit een overeenkomst voor een periode van drie jaar. Indien zich onverwachte veranderingen voordoen in de persoonlijke situatie, zoals gedwongen ontslag, is het leasecontract opzegbaar. Informeer bij ons naar de voorwaarden.

Blog: Is fietslease een geschikte keuze voor u? - Elan Bikes

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Bent u benieuwd naar de fietslease mogelijkheden? ANWB Fiets Lease is van toepassing op ons complete assortiment e-bikes. Bij Elan Bikes heeft u de keuze uit een ruim aanbod topmerken met ieder haar kwaliteiten en kenmerken!

Alle e-bikes van het merk Urban Arrow bij Elan BikesAlle e-bikes van het merk Riese & Müller bij Elan Bikes Alle e-bikes van het merk Butchers & Bicycles bij Elan BikesAlle e-bikes van het merk Trek bij Elan BikesAlle e-bikes van het merk Desiknio bij Elan Bikes

Alle e-bikes van het merk Desiknio bij Elan BikesAlle e-bikes van het merk Stromer bij Elan BikesAlle e-bikes van het merk Giant bij Elan BikesAlle e-bikes van het merk Santos bij Elan BikesAlle e-bikes van het merk Specialized bij Elan Bikes

Bent u er helemaal uit welke e-bike aan uw behoeftes voldoet? Vraag vrijblijvend een proefrit aan of loop gewoon binnen in een van onze winkels in Boxtel of Eindhoven! Bent u er nog niet helemaal uit? Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan en dan helpen wij u graag verder met een professioneel advies in een van onze winkels!

Ook heeft u de mogelijkheid om service en onderhoud in te plannen, op deze manier zorgt u ervoor dat u altijd zo goed en snel mogelijk geholpen wordt!

Deel op social-media