De 5 belangrijkste e-bike trends voor 2024!

De 5 belangrijkste e-bike trends voor 2024!

De e-bike markt is een steeds groter wordende markt en heeft ondertussen al een groot gedeelte van de fietsmarkt overgenomen. Ook in 2024 zal deze trend zich voortzetten, omdat deze markt zich blijft ontwikkelen met vernieuwingen. In deze blogs lees je over de 5 belangrijkste e-bike trends voor 2024, zodat u voorbereid de weg op gaat!

Toenemende populariteit van elektrische bakfietsen en stadsfietsen!

E-bikes worden steeds populairder en zo ook in de stad. Hierdoor neemt de vraag naar praktische e-bikes, zoals elektrische bakfietsen of compacte e-bikes sterk toe. In het dagelijks stadsbeeld ziet u steeds vaker dit soort fietsen terug en het is de verwachting dat dit aantal in het aankomende jaar alleen maar zal toenemen.

Elektrische bakfietsen zijn vooral populair onder gezinnen met kinderen en ze zijn ideaal voor het vervoeren van kinderen en boodschappen. Hierdoor worden deze fietsen ook steeds vaker in de stad ingezet, om zo makkelijk en efficiënt mogelijk door de stad te kunnen verplaatsen. In ons assortiment zijn verschillende bakfiets merken zoals Urban Arrow, Riese & Müller, Butchers & Bicycles en Trek.

Compacte e-bikes zijn ideaal voor in het stadsleven. Doordat het in de stad vaak erg druk is met auto’s kunt u deze eenvoudig ontwijken met uw elektrische fiets. Hierdoor komt u stress en filevrij aan op uw eindbestemming. Deze elektrische stadsfietsen kenmerken zich dat ze erg wendbaar en comfortabel zijn. Zo zijn er onder andere e-bikes die u gemakkelijk kan inklappen en kan meenemen in het openbaarvervoer, een voorbeeld hiervan is de Riese & Müller Birdy.

E-bikes met hoog comfort!

E-bikes worden steeds meer ontworpen met het oog op comfort, zo is dit ook een belangrijke trend voor het komende jaar. Het comfort van een e-bike wordt steeds belangrijker in de ogen van de consument en hier proberen de fietsenmerken op in te spelen. Dit doen ze onder andere door de e-bikes te voorzien van dikkere banden om meer comfort en stabiliteit te creëren. Ook zien we steeds vaker e-bikes met verende voorvorken en zadels, hierdoor merkt u het nauwelijks wanneer u over een bult gaat.

Innovaties op gebied van accu’s en motors!

Accu’s en motors worden steeds beter, zo kunt u in 2024 verwachten dat er nog sterkere en betere varianten op de markt komen.

Dankzij nieuwe accutechnologieën, zoals de lithium-ion accu’s die ervoor zorgen dat e-bikes steeds verder kunnen rijden. Deze accu’s zijn lichter en hebben een hogere energiedichtheid dan oudere accu’s, hierdoor kunnen deze accu’s meer energie opslaan en hebben ze een langere levensduur.

Ook de motoren voor e-bikes worden steeds efficiënter. Dit betekent dat ze minder energie verbruiken om dezelfde hoeveelheid kracht te leveren. Hierdoor kan u langer rijden op een acculading. Daarnaast worden de motoren steeds stiller, dit maakt ze een stuk comfortabeler in gebruik en wordt de kans op ongelukken verkleint.

Toenemende populariteit elektrische mountainbikes!

De afgelopen jaren is de populariteit in elektrische mountainbikes sterkt gestegen en de verwachting voor 2024 is dat deze trend zich door zet. Een van de belangrijkste redenen van deze groei is de sterk verbeterde mobiliteit die deze E-MBT’s bieden. Daarnaast is het gemakkelijker om te beginnen met mountainbiken doordat de fiets wordt aangedreven door een motor en het dus wat makkelijker is om die ene heuvel over te komen.

De technologieën achter de fiets blijven zich ook door ontwikkelen, zo komen er steeds lichtere en krachtigere accu’s, waardoor de actieradius van de elektrische mountainbikes zal toenemen en u verder en langer kan fietsen. Bij Elan Bikes heeft u de keuze uit verschillende E-MBT’s, zoals de Trek Powerfly 7 of de Riese & Müller Superdelite Mountain!

E-bikes voor senioren!

Voor oudere zijn e-bikes een ideale manier om gezond en mobiel te blijven. In 2024 is de verwachting dat er nog meer e-bikes op de markt komen die speciaal zijn ontworpen voor senioren. U kunt hierbij denken aan e-bikes die voorzien zijn van comfortabele zadels en handvaten, daarnaast zijn ze eenvoudig te bedienen. Senioren hebben vaak ook andere motieven en behoeften om te fietsen ten opzichte van jongeren. Andere kenmerkende eigenschappen voor een e-bike voor senioren zit hem in het frame. Zo beschikt een fiets voor ouderen vaak over een lage instap, wat ervoor moet zorgen dat het gemakkelijker is om op en af te stappen. Enkele e-bikes voor senioren met laag frame zijn de Specialized Turbo Como 5.0, de Trek Verve+ 2 of de Riese & Müller Swing 3.

Naast deze trends zijn er nog verschillende ontwikkelingen waar we in 2024 mee te maken krijgen. Zo zal duurzaamheid een nog groter punt worden en daarom is het de verwachting dat steeds meer mensen de auto links laten staan en wat sneller te fiets pakken. Ook in de wereld van transport zien we steeds vaker elektrische bakfietsen terug die kleinere pakketten bezorgen. Deze ontwikkeling vermindert het autoverkeer in de stad. Ook zal fietslease een nog groter wordend punt worden, zo zijn er steeds meer bedrijven die hun medewerkers proberen te overtuigen om op de fiets naar het werk te komen. Bent u benieuwd hoe fietslease in zijn werk gaat? Bekijk hier de mogelijkheden voor fietslease via Elan Bikes!

Benieuwd naar de mogelijkheden?

In 2024 komen worden er verschillende nieuwe innovaties verwacht die voornamelijk gericht zijn om de rijervaring voor u te verbeteren. Bij Elan Bikes proberen we altijd in te spelen op deze ontwikkelingen en daarom zorgen we er altijd voor dat u de keuze heeft uit een ruim aanbod topmerken met ieder haar kwaliteiten en kenmerken!

Alle e-bikes van het merk Urban Arrow bij Elan BikesAlle e-bikes van het merk Riese & Müller bij Elan Bikes Alle e-bikes van het merk Butchers & Bicycles bij Elan BikesAlle e-bikes van het merk Trek bij Elan BikesAlle e-bikes van het merk Desiknio bij Elan Bikes

Alle e-bikes van het merk Desiknio bij Elan BikesAlle e-bikes van het merk Stromer bij Elan BikesAlle e-bikes van het merk Giant bij Elan BikesAlle e-bikes van het merk Santos bij Elan BikesAlle e-bikes van het merk Specialized bij Elan Bikes

Bent u er helemaal uit welke e-bike aan uw behoeftes voldoet? Vraag vrijblijvend een proefrit aan of loop gewoon binnen in een van onze winkels in Boxtel of Eindhoven! Bent u er nog niet helemaal uit? Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan en dan helpen wij u graag verder met een professioneel advies in een van onze winkels!

Ook heeft u de mogelijkheid om service en onderhoud in te plannen, op deze manier zorgt u ervoor dat u altijd zo goed en snel mogelijk geholpen wordt!

Deel op social-media